ELFSTRÖMS RÄKNUDLAR


Ingredienser:
1 Purjolök.
1 lök.
2-4 vitlöksklyftor (jag gillar vitlök så jag tar 4).
1 paprika (jag gillar röd).
Ketchup/Chilisås (jag tar ungefär hälften var, om man tar krossade
tomater så blir det "matigare").
250-400 g räkor beroende på vad man tycker att man har råd med.
2 paket nudlar.
Matolja (majsolja går bra).
Svartpeppar.
x antal öl.

Tillredning:
Öppna första ölen och tag en klunk.
Skala räkorna och se till att hålla vätskebalansen på en bra nivå under tiden.
Koka upp vatten i en kastrull och skiva purjolöken under tiden.
Finfördela även den vanliga löken och paprikan. Pressa vitlöken.
Det är jobbigt att finfördela lök så trösta dig med ett par klunkar.
Koka nudlarna, ett bra tips är att krossa nudlarna för då blir det
lättare att blanda i dem i stekpannan senare.
Öppna en ny öl och värm upp den redan nämnda (stora) stekpannan
(jag tycker att teflon är lättast) och häll på majsoljan (ett par matskedar).
Stek purjolöken och blanda i löken, vitlöken och paprikan efter en liten
stund (42 sekunder).
Det hela skall stekas på ganska hög värme. Det kan bli varmt i köket och då
är det väldigt gott med kall öl. Stek i 2 minuter. Blanda i räkorna och häll på en
hel del ketchup/chilisås (skulle tippa på en halv deciliter).
Det kan även behövas en halv deciliter vatten (kan gå lika bra med öl).
Stek en kort stund.
Blanda i nudlarna.
Krydda (lite salt kanske inte skadar men brukar inte behövas).
Om du råkade få svartpeppar i näsan så drick ett par rejäla klunkar öl!
Man kan även blanda i nudlarnas kryddpåse om man finner det lämpligt.
Stek lite till och servera genast!

Förhoppningsvis så blir det hela mycket gott och ganska kryddstarkt så
då passar det bra att kyla sin heta gom med en kall öl.

Är man en rackare på att skala räkor och på att hacka grönsaker så har
man det hela gjort på 15-20 minuter.

Detta recept räcker till två personer som blir väldigt mätta, det räcker lätt
till tre om det bara är lunch.

Heineken Heineken
Jonas