This page has moved here.


Boilmarks
Mail me comments...


Please Add your data to this "boil water benchmark" list.



En liter krankallt vatten (kändes lite väl kallt).
Jonas <nospam>
Result:
Type: Vattenkokare - Brand: Exido MK-2217SBS
Time: 3:55 - 03/25/08 21:31:43 CET
Krankallt vatten.
Vattenkokare, 1,7 liter. 2000-2400W.
micke <gronkur@yahoo.se>
Result:
Type: Water Boiler - Brand: Tefal BI562
Time: 3:50 - 02/09/08 17:00:12 CET
Krankallt vatten.
Kastrull: 2 liter, rostfritt stål
micke <gronkur@yahoo.se>
Result:
Type: Stove - Brand: Electrolux CF 161 A
Time: 7:35 - 02/09/08 16:58:21 CET
1 Liter 21 gradigt vatten. 

0 minut   21 grader 
1 minut   32 grader
2 minuter 55 grader
3 minuter 72 grader
4 minuter 95 grader
4:15 100 grader    
Bertil Fredemo <bertil.fredemoNO@SPAMgmail.com>
Result:
Type: Simens EH777501E - Brand: Induktionshäll
Time: 4:15 - 12/01/06 09:11:42 CET
test
test <test>
Result:
Type: test - Brand: test
Time: test -
Jag r besviken... tur att vi flyttar om 2 veckor!
Jonas A <canbereachedviaamiga@plea.se>
Result:
Type: Stove - Brand: Elektrohelios original, SN712-5
Time: 9.05 - 01/20/02 23:09:15 CET
http://www.pcola.gulf.net/~irving/bunnies/ <-- Kaniner ist fr spisar
Hannah <hannahNO@SPAMkuddrummet.nu>
- 08/28/99 15:06:36 CEST
0 min 3.5 degrees centigrade   4 min 70
1 min 21                               5 min 75
2 min 40                               6 min 85
3 min 55                               8.29 min 100
I think my stove lacks a good regulator for the heaters.
just look at the times, in the begining it racing with good
speed against the goal but when it get smart and start
regulating the power.
Fredrick Ingvald <ingvaldNO@SPAMbigfoot.com>
Result:
Type: Stove - Brand: Husqvarna Regina Connaisseur
Time: 8:29 - 01/27/99 13:28:57 CET
Datum: 990126
Plats: ITVs nya kk.
Material:	1 st Simens  (fyra plattor med 1-3 gradering + halva: 1,5 2,5 3,5) 
Spisen var vid mttillfllet aldrig anvnd, med andra ord blny.
1 st Kastrull - aluminium frn Hackman, volym 1,5 l 	
1 l Kallt kranvatten
1 st Stektermometer 
1 st Gul Sony Walkman med klocka

Resultat:

Tid:			Temp:
(min)		
0			11C
2			25 C
3			39 C
4			55 C
5			72 C 	(4.45 Vattnet sjuder ca 70 C)
6,14			100 C

Tyvrr blev jag avbruten dr av en tattare som promt ville koka makaroner.

/h

hannah <luttisNO@SPAMitv.se>
Result:
Type: Elspis - Brand: Simens
Time: 6,14 - 01/26/99 13:02:21 CET
220/240V, 1850-2200 Watts, 50/60Hz, 1,7 liters volym.
Jag hrde tydligt att det kokade redan 4:10 men
termostaten slog inte ifrn frrns 4:22...

Jonas Elfstrm <jonasSPAM@PROTplea.se>
Result:
Type: Vattenkokare - Brand: HBH Gold Master Kogekande
Time: 4:22 - 01/26/99 07:59:20 CET
Bra kp Abrahamssons fastigheter! Kanske skulle kpa ett annat mrke nsta gng?
Glenn Johansson <glenn.johanssonNO@SPAMellips.sydkraft.se>
Result:
Type: Stove - Brand: Husqvarna
Time: 12:05 - 01/25/99 21:46:12 CET
Från kallt till varmt på godknd tid..
Jocke Andersson <jokkeanderssonNO@SPAMhotmail.com>
Result:
Type: Vattenkokare - Brand: TEFAL volym 1 liter
Time: 4:32 - 01/25/99 19:35:04 CET
datum: 990115
1 liter "riktigt krankallt vatten".
sjudande: 4 minuter 19 sekunder
stormkokande: 6 minuter 15 sekunder
spismrke: miele deluxe
Jrgen
Result:
Type: Stove - Brand: Miele Deluxe
Time: 6:15 - 01/25/99 13:24:42 CET
 Start:          21:53:13
 Sjud:           22:00:58
 Stormkok:       22:04
 r osker p stormkokningens sekunder. Ska gra fler tester...

Martin Samuelsson <unknown>
Result:
Type: Stove - Brand: 181mm IKEA
Time: 6:52 - 01/25/99 13:23:30 CET
1 l "krankallt" vatten
1 vanlig aluminium-kastrull (typ 18-20 cm)
1 st "vanlig" El-spis med glashll.

Tog ganska exakt 6 minuter 20 sekunder innan vattnet i frga brjade koka,
efter knappt 7 minuter "stormkokade" elndet till rga p allt.

Aprop hll och eventuella vrmefrluster pga denna s kan jag ha fingret 1
1/2 - 2 cm frn den "gldande" plattan, hrt tryckt mot glashllen utan att
jag knner ngon som helst vrme frutom mjligen lite "strlvrme".

Joakim Olsen <jockeSPAM@PROTECTORplea.se>
Result:
Type: Stove - Brand: Husqvarna Reginett Drop-in Q5G 300P
Time: 6:20 - 01/25/99 13:14:13 CET
 Laboration: elspis-benchmarks
 Datum: 990112
 
 Uppgift: att underska hur lng tid det tar att koka upp en liter
 vatten.
 
 Material:       1 st    Electrolux CF 161 A (fyra plattor med 1-6
                                         gradering)
                         1 st    Kastrull - aluminium med teflonbelggning,
                                         volym 1,5 l
                         1 l             Kallt kranvatten
                         1 st    Stektermometer
                         1 st    Gul Sony Walkman med klocka
 
 Utfrande:      Kastrullen placeras med vattnet i p en
                 rumstempererad spisplatta. Termometern placeras i
                 vattnet med p s stt att den inte har kontakt med
                 sjlva botten p kastrullen. Efter att kokpunkten
                 uppntt sls plattan av och vattnet fr lgga sig.
                 Drefter provas med vilken platta man kan hlla vattnet
                 kokande.
 Resultat:
 
 Tid:                    Temp:
 (min)
 0                       11C
 2                       22 C
 4                       44 C
 6                       70 C   Vattnet sjuder*
 7                       82 C
 8                       94 C
 8.15                    100 C
 
Plattan klarar av att hlla vatten kokande p effektlge 4.

Hannah Gransson <luttisSPAM@PROTECTORitv.se>
Result:
Type: Stove - Brand: Electrolux CF 161 A
Time: 8:15 - 01/25/99 13:11:44 CET
Rapport 1:
990111 i sitt kk i Saltsjbaden, Sthlm.

1 liter vatten, "7 --> 100": 
utrustning: 
 kastrull  : finncrown, 1liter, tjockbottnad, rostfri
   elspis  : elektrolux cf 558 (3 plattor)
   vatten  : kommunalt, stockholm vatten
     salt  : (jozo salt med jod, bst fre 29sep99)

21 11 00  9grader
21 13 00  17 grader
21 14 00  30 grader
21 15 00  42 grader
21 16 00  54 grader
21 18 30  tydligt sjudande
21 20 30  tydligt kokande


kall kastrull varm platta
21 23 00  9 grader
21 23 50 17 grader
21 24 30 27 grader
21 25 30 43 grader
21 26 30 56 grader
21 28 10 tydligt sjudande
21 30 20 tydligt kokande


varm kastrull varm platta
21 32 40 start
21 33 20 15 grader
21 33 50 19 grader
21 34 30 30 grader
21 35 30 43 grader
21 36 10 52 grader
21 38 00 tydligt sjudande
21 40 30 tydligt kokande


spola kallvatten p termometern:
6 grader
 
1 liter mer n "stabiliserad" kokning:
effektlge 5.
 
1 liter "stadig" kokning:
effektlge 4.


varm platta kall kastrull, saltat 5 ml:
22 10 00 9 grader
22 11 20 20 grader
22 12 30 33 grader
22 13 45 49 grader
iakttagelse: annan form p bubblorna!!
22 15 40 tydligt sjudande
22 18 15 tydligt kokande


Jonas Andersson <Jonas.AnderssonSPAM@PROTECTIONuab.ericsson.se>
Result:
Type: Stove - Brand: Electrolux cf 558
Time: 9:30 - 01/25/99 11:25:01 CET






Back