This page has moved here.


Boilmarks
Mail me comments...


Please Add your data to this "boil water benchmark" list.



En liter krankallt vatten (kändes lite väl kallt).
Jonas <nospam>
Result:
Type: Vattenkokare - Brand: Exido MK-2217SBS
Time: 3:55 - 03/25/08 21:31:43 CET
Krankallt vatten.
Vattenkokare, 1,7 liter. 2000-2400W.
micke <gronkur@yahoo.se>
Result:
Type: Water Boiler - Brand: Tefal BI562
Time: 3:50 - 02/09/08 17:00:12 CET
Krankallt vatten.
Kastrull: 2 liter, rostfritt stål
micke <gronkur@yahoo.se>
Result:
Type: Stove - Brand: Electrolux CF 161 A
Time: 7:35 - 02/09/08 16:58:21 CET
1 Liter 21 gradigt vatten. 

0 minut   21 grader 
1 minut   32 grader
2 minuter 55 grader
3 minuter 72 grader
4 minuter 95 grader
4:15 100 grader    
Bertil Fredemo <bertil.fredemoNO@SPAMgmail.com>
Result:
Type: Simens EH777501E - Brand: Induktionshäll
Time: 4:15 - 12/01/06 09:11:42 CET
test
test <test>
Result:
Type: test - Brand: test
Time: test -
Jag är besviken... tur att vi flyttar om 2 veckor!
Jonas A <canbereachedviaamiga@plea.se>
Result:
Type: Stove - Brand: Elektrohelios original, SN712-5
Time: 9.05 - 01/20/02 23:09:15 CET
http://www.pcola.gulf.net/~irving/bunnies/ <-- Kaniner ist för spisar
Hannah <hannahNO@SPAMkuddrummet.nu>
- 08/28/99 15:06:36 CEST
0 min 3.5 degrees centigrade   4 min 70
1 min 21                               5 min 75
2 min 40                               6 min 85
3 min 55                               8.29 min 100
I think my stove lacks a good regulator for the heaters.
just look at the times, in the begining it racing with good
speed against the goal but when it get smart and start
regulating the power.
Fredrick Ingvald <ingvaldNO@SPAMbigfoot.com>
Result:
Type: Stove - Brand: Husqvarna Regina Connaisseur
Time: 8:29 - 01/27/99 13:28:57 CET
Datum: 990126
Plats: ITV´s nya kök.
Material:	1 st Simens  (fyra plattor med 1-3 gradering + halva: 1,5 2,5 3,5) 
Spisen var vid mättillfället aldrig använd, med andra ord blåny.
1 st Kastrull - aluminium från Hackman, volym 1,5 l 	
1 l Kallt kranvatten
1 st Stektermometer 
1 st Gul Sony Walkman med klocka

Resultat:

Tid:			Temp:
(min)		
0			11°C
2			25 °C
3			39 °C
4			55 °C
5			72 °C 	(4.45 Vattnet sjuder ca 70 °C)
6,14			100 °C

Tyvärr blev jag avbruten där av en tattare som promt ville koka makaroner.

/h

hannah <luttisNO@SPAMitv.se>
Result:
Type: Elspis - Brand: Simens
Time: 6,14 - 01/26/99 13:02:21 CET
220/240V, 1850-2200 Watts, 50/60Hz, 1,7 liters volym.
Jag hörde tydligt att det kokade redan 4:10 men
termostaten slog inte ifrån förräns 4:22...

Jonas Elfström <jonasSPAM@PROTplea.se>
Result:
Type: Vattenkokare - Brand: HBH Gold Master Kogekande
Time: 4:22 - 01/26/99 07:59:20 CET
Bra köp Abrahamssons fastigheter! Kanske skulle köpa ett annat märke nästa gång?
Glenn Johansson <glenn.johanssonNO@SPAMellips.sydkraft.se>
Result:
Type: Stove - Brand: Husqvarna
Time: 12:05 - 01/25/99 21:46:12 CET
Från kallt till varmt på godkänd tid..
Jocke Andersson <jokkeanderssonNO@SPAMhotmail.com>
Result:
Type: Vattenkokare - Brand: TEFAL volym 1 liter
Time: 4:32 - 01/25/99 19:35:04 CET
datum: 990115
1 liter "riktigt krankallt vatten".
sjudande: 4 minuter 19 sekunder
stormkokande: 6 minuter 15 sekunder
spismärke: miele deluxe
Jörgen
Result:
Type: Stove - Brand: Miele Deluxe
Time: 6:15 - 01/25/99 13:24:42 CET
 Start:          21:53:13
 Sjud:           22:00:58
 Stormkok:       22:04
 Är osäker på stormkokningens sekunder. Ska göra fler tester...

Martin Samuelsson <unknown>
Result:
Type: Stove - Brand: ø181mm IKEA
Time: 6:52 - 01/25/99 13:23:30 CET
1 l "krankallt" vatten
1 vanlig aluminium-kastrull (typ 18-20 cm)
1 st "vanlig" El-spis med glashäll.

Tog ganska exakt 6 minuter 20 sekunder innan vattnet i fråga började koka,
efter knappt 7 minuter "stormkokade" eländet till råga på allt.

Apropå häll och eventuella värmeförluster pga denna så kan jag ha fingret 1
1/2 - 2 cm från den "glödande" plattan, hårt tryckt mot glashällen utan att
jag känner någon som helst värme förutom möjligen lite "strålvärme".

Joakim Olsen <jockeSPAM@PROTECTORplea.se>
Result:
Type: Stove - Brand: Husqvarna Reginett Drop-in Q5G 300P
Time: 6:20 - 01/25/99 13:14:13 CET
 Laboration: elspis-benchmarks
 Datum: 990112
 
 Uppgift: att undersöka hur lång tid det tar att koka upp en liter
 vatten.
 
 Material:       1 st    Electrolux CF 161 A (fyra plattor med 1-6
                                         gradering)
                         1 st    Kastrull - aluminium med teflonbeläggning,
                                         volym 1,5 l
                         1 l             Kallt kranvatten
                         1 st    Stektermometer
                         1 st    Gul Sony Walkman med klocka
 
 Utförande:      Kastrullen placeras med vattnet i på en
                 rumstempererad spisplatta. Termometern placeras i
                 vattnet med på så sätt att den inte har kontakt med
                 själva botten på kastrullen. Efter att kokpunkten
                 uppnått slås plattan av och vattnet får lägga sig.
                 Därefter provas med vilken platta man kan hålla vattnet
                 kokande.
 Resultat:
 
 Tid:                    Temp:
 (min)
 0                       11°C
 2                       22 °C
 4                       44 °C
 6                       70 °C   Vattnet sjuder*
 7                       82 °C
 8                       94 °C
 8.15                    100 °C
 
Plattan klarar av att hålla vatten kokande på effektläge 4.

Hannah Göransson <luttisSPAM@PROTECTORitv.se>
Result:
Type: Stove - Brand: Electrolux CF 161 A
Time: 8:15 - 01/25/99 13:11:44 CET
Rapport 1:
990111 i sitt kök i Saltsjöbaden, Sthlm.

1 liter vatten, "7 --> 100": 
utrustning: 
 kastrull  : finncrown, 1liter, tjockbottnad, rostfri
   elspis  : elektrolux cf 558 (3 plattor)
   vatten  : kommunalt, stockholm vatten
     salt  : (jozo salt med jod, bäst före 29sep99)

21 11 00  9grader
21 13 00  17 grader
21 14 00  30 grader
21 15 00  42 grader
21 16 00  54 grader
21 18 30  tydligt sjudande
21 20 30  tydligt kokande


kall kastrull varm platta
21 23 00  9 grader
21 23 50 17 grader
21 24 30 27 grader
21 25 30 43 grader
21 26 30 56 grader
21 28 10 tydligt sjudande
21 30 20 tydligt kokande


varm kastrull varm platta
21 32 40 start
21 33 20 15 grader
21 33 50 19 grader
21 34 30 30 grader
21 35 30 43 grader
21 36 10 52 grader
21 38 00 tydligt sjudande
21 40 30 tydligt kokande


spola kallvatten på termometern:
6 grader
 
1 liter mer än "stabiliserad" kokning:
effektläge 5.
 
1 liter "stadig" kokning:
effektläge 4.


varm platta kall kastrull, saltat 5 ml:
22 10 00 9 grader
22 11 20 20 grader
22 12 30 33 grader
22 13 45 49 grader
iakttagelse: annan form på bubblorna!!
22 15 40 tydligt sjudande
22 18 15 tydligt kokande


Jonas Andersson <Jonas.AnderssonSPAM@PROTECTIONuab.ericsson.se>
Result:
Type: Stove - Brand: Electrolux cf 558
Time: 9:30 - 01/25/99 11:25:01 CET






Back